Trailerladen kun je leren

Trailerladen.. Menig paardeneigenaar krijgt hoofdpijn bij dit onderwerp. Het is voor vele mensen een probleem en er voor zorgt dat ze met weinig plezier, zo min mogelijk of zelfs helemaal niet meer op stap gaan met hun paard. Omdat elk probleem met trailerladen weer anders en daarom zijn deze een leuke uitdaging/puzzel om op te mogen lossen.

Soms kan/wil het paard helemaal niet meer geladen worden, soms lukt het wel, maar moeizaam of met allerlei “hulpmiddelen”.
Ben je hier klaar mee?
Wil je er fundamenteel wat aan veranderen?
Om geen (grote of kleine) problemen meer te ervaren tijdens het trailerladen zijn goede basisafspraken belangrijk.
Een goede fundering zorgt er dan namelijk voor dat je altijd terug kunt vallen op een aantal basis afspraken die je hebt gemaakt met je paard.


Training trailerladen op een rijtje:

  • Volg je de instructies goed op na de training? Dan is 1 training voldoende om weer met plezier op pad te gaan.
  • U kunt áltijd contact opnemen na een training mochten er toch weer problemen voordoen. Door middel van een filmpje of telefonische begeleiding, die gratis is, zal ik u eerst zo weer proberen op weg te helpen
  • Lukt het niet via de digitale weg en heeft u fysieke hulp nodig? Een 2de training is tegen gereduceerd tarief
  • U gaat na de training met plezier met uw paard op pad
  • Geen vaste methode, maar een manier die bij u en uw paard past..
Ernstige problemen wil je voorkomen. 
Investeer, net als met je rijlessen, ook in het plezier van weggaan met je paard.
Een training trailerladen is ook zinvol bij kleinere problemen

trailerladen

Vanuit mijn achtergrond ben ik er van overtuigd dat elk mens en elk paard anders leert, daarom volg ik niet slechts 1 methode. Het fundament, de basis, blijft hetzelfde, maar wat je daarbovenop bouwt heeft te maken met voorkeuren van zowel mens als paard.
Ik heb daarom bij verschillende methodes afgekeken en mijn eigen draai gegeven aan een training. Door eerst te observeren waar het misgaat ga ik samen met jou een plan opstellen om het trailerladen te verbeteren. Hierin wijk ik nooit teveel af van jouw natuurlijke voorkeuren en die van je paard. Hiermee bereik je het snelst resultaten die blijvend zijn. Je kunt ze namelijk gemakkelijk volhouden.

Training trailerladen

In een trailer laad training leer ik je dus geen kunstjes, geen trucjes, maar is het werken aan jezelf en de communicatie om je probleem met het trailerladen voor eens en voor altijd op te lossen. In de basis is het trailerladen eigenlijk altijd hetzelfde. Maar het is belangrijk om een manier te vinden die bij jou en je paard passen zodat de resultaten ook blijvend zijn. Je hebt er immers niets aan als ik je paard kan laden, je paard het begrijpt maar jij zelf niet. Ik zal daarom eerst met je paard aan het werk gaan, de basis leggen (vergelijk het met het zadelmak maken van je paard) om daarna je paard terug aan jou te geven en je te leren hoe je je paard het beste kunt laden (vergelijk dit met begeleiding tijdens het doorrijden).

Duur van de training

Een trailer training duurt gemiddeld 2 à 3 uur en meestal is er maar 1 keer nodig. Er is altijd veel ruimte voor het stellen van vragen, maar mocht je tijdens de training er niet om denken en na de tijd denken: “oh ships dat had ik willen vragen?”. Na de training zal ik niet meer intensief contact met jou zoeken of onderhouden, maar je kunt altijd bij mij terecht voor je vragen, opmerkingen…

Na de training

Mochten er na de training toch nog kleine problemen voordoen waar je even niet uit komt? Of ben je een stukje vergeten? Geen probleem. Ik blijf bereikbaar via de telefoon. Ook is het mogelijk om voor gratis advies een filmpje in te sturen om je weer even op weg te helpen!

Mocht het echt hopeloos misgaan of de ondersteuning via de virtuele weg is niet voldoende? Dan maken we opnieuw een afspraak om opnieuw te kijken waar het misgaat en hoe we dat kunnen aanpakken/veranderen.

In 1x van je trailer probleem af!

Mits je je aan de afgesproken training houd is het mogelijk om binnen 1 sessie van je trailer probleem af te komen. Ik geef geen garantie omdat ik niet weet wat je met je paard doet op t moment dat ik er niet bij ben. Om hierover discussie te vermijden geef ik geen glasharde garanties. Uit ervaring blijkt dat de meeste mensen (80/90%) na 1 sessie van hun trailer probleem af is en ze voldoende hebben geleerd om in alle situaties hun paard te kunnen laden. Lukt dit niet? Ik ben áltijd na de tijd bereikbaar voor telefonisch overleg of voor een filmpje via de whatsapp om je weer op weg te helpen. Hier zijn géén extra kosten aan verbonden.

trailerladen

Eigen trailer / Leen trailer

Het is niet noodzakelijk om een eigen trailer te bezitten voor het doen van een trailer training. Wel is het aan te raden om regelmatig te blijven oefenen om jezelf en je paard een nieuw automatisme aan te leren. Ik kan je ook oefeningen meegeven waarbij je niet persé een trailer nodig hebt, maar het is wel prettig als je zo nu en dan eens oefent met een echte trailer.

Het is mogelijk om mijn trailer te gebruiken voor de training. Dit is een twee paards trailer met lage instap en ruime binnenkant en eenvoudig systeem om stangen en het middenschot aan de kant te schuiven zodat je alle ruimte hebt om te oefenen.

Kosten:

Een trailer training kost €85,- excl reiskosten vanaf Engwierum (Friesland).
Eventueel een tweede sessie, die ongeveer 1,5 tot 2uur duurt kost €65,-

Ben je ervan overtuigd dat ik je het trailerladen niet in 1 keer kan leren? Dan is er ook de mogelijkheid tot een 3-rittenkaart. Normaal kosten 3 losse trailer trainingen €215,- , maar bij aanschaf van een 3-rittenkaart zijn de kosten €195,- voor 3 trainingen.
Let wel op: U betaald de 3 rittenkaart voor aanvang van de trainingen en mocht blijken dat dit niet nodig is, is er geen restitutie mogelijk.

Reiskosten

De reiskosten zijn €0,19 per gereden kilometer vanaf Engwierum (Friesland).
Wil je graag mijn trailer lenen? Dan zijn de reiskosten €0,25 per gereden kilometer vanaf Engwierum. Aan het gebruiken van mijn trailer zijn verder geen extra kosten verbonden.
Als het past op een route dan worden de reiskosten uiteraard verdeeld onder de deelnemers op een route.

Trailerladen zonder stang

Werkgebied

Vanwege het redelijk grote klantenbestand is het vaak mogelijk om de afspraken op route in te plannen. Ik combineer meerdere afspraken waardoor de reiskosten gedeeld kunnen worden. Zo is het ook mogelijk om, als je verder weg woont, tegen een betaalbaar tarief van je trailer probleem af te komen.
Mijn werkgebied voor trainingen ligt in Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Flevoland en de kop van Overijssel.

Garanties

Ik geef geen garanties (wat enkele concurrent collega’s wel doen). Het slagen of falen van “de levenslange garantie” hangt mede af van hoe jij het geleerde na de training blijft integreren en doen volgens de basis afspraken die er gemaakt zijn tijdens de training. Ik ben na een training wel bereikbaar voor vragen en om je te voorzien van advies. De meeste paarden die ik de afgelopen jaren heb mogen helpen samen met hun eigenaren heb ik in 1 keer van hun trailer probleem af geholpen. Een enkeling had 2 sessies nodig, maar dit was wel bij echt extreme problematiek die zich niet alleen uitte bij het trailerladen.
Ik geef wel de garantie dat als jij blijft integreren wat ik je geleerd heb tijdens een training dat je geen problemen weer zult ondervinden.

Afspraak maken?

Wil jij graag van je trailer laad probleem af? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of het maken van een afspraak.