trekpaard vervoeren
paardentrailer

Paardentrailer bos

Al enkele jaren houd ik me bezig met het vervoeren van paarden. Eigenlijk is dit per ongeluk gekomen. In de buurt werd regelmatig gevraagd “jij rijdt zo lekker rustig en jij weet alle paarden bijna op de trailer te krijgen. Wil je mijn paard ook eens vervoeren naar wedstrijd?” En zo ging het balletje eigenlijk aan het rollen. Er kwamen uiteindelijk zoveel reacties dat ik besloot dat de paardentaxi “mijn nieuwe werk” moest worden. Dit staat bewust tussen haakjes omdat ik het zo verschrikkelijk leuk vindt om te doen dat het eigenlijk niet als werk voelt.

Het vervoer op een rustige manier, niet alleen het rijden maar ook zeker het laden vind ik erg belangrijk. U kunt zelf uw paard laden, maar als u daar weinig ervaring mee heeft, het spannend vindt of om wat voor reden dan ook liever zelf niet laadt kan ik dit natuurlijk voor u doen.
Het rijgedrag wordt uiteraard goed aangepast aan het paard zodat deze een comfortabele rit heeft en de volgende keer weer met plezier mee gaat. In principe werk ik zoveel mogelijk zonder verdovingen e.d.

Is uw paard lastig te laden? Meldt dit van te voren zodat ik extra tijd voor u en uw paard kan inplannen. Zo hoeven we zeker niet te haasten. 
Zijn de problemen zeer ernstig dan raad ik wel aan om eerst een trailer training te doen met uw paard. Op die manier blijft het voor iedereen leuk en een goede voorbereiding is het halve werk.

De trailer

Ik rijd met een stevige auto en een nieuwe 2 paards trailer (mei 2020) volledig van aluminium waardoor houtrot verleden tijd is. De trailer is goed afgewerkt met rubber aan de binnenkant waardoor deze zeer stil is en de paarden door middel van het luxe veringssysteem een comfortabele rit ervaren. Van binnen is er alle ruimte, ook voor de grotere paarden onder ons. Het is eventueel mogelijk om zonder tussenschot te vervoeren (denk aan bijvoorbeeld trekpaarden) doordat ik ook 2 langere stangen heb. De trailer is voorzien van balken die zowel hoger (voor paarden) als lager (voor pony’s) gehangen kunnen worden. Ook hangt er in de trailer altijd een hooinet klaar voor uw paard. De trailer heeft geen zadelkamer, maar uw spullen kunnen gemakkelijk mee in de auto.

Werkgebied

Het werkgebied voor de paardentaxi ligt door heel Nederland, maar ook het noorden van België en westkant van Duitsland. Ik probeer zoveel mogelijk ritten te combineren waar dit mogelijk is. Uw paard komt nooit met een ander vreemd paard op de trailer.

Tarieven

U kunt eenvoudig zelf uw prijs berekenen voor uw rit door middel van onze handige prijs berekeningstool
Komt u er niet uit dan kunt u uiteraard ook altijd persoonlijk contact zoeken via de verschillende contactmogelijkheden.

Paardentrailer
2 paarden vervoeren