Betaling en voorwaarden

Paardenvervoer

Duidelijke afspraken voorkomen problemen.
Ik wil u en uw paard graag veilig vervoer garanderen.

U vindt hieronder de regels in het kort, wat ik zelf doe om te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt en informatie over de betaling en annuleringen.

Ik wil u graag zo flexibel en persoonlijk mogelijk helpen, maar helaas blijkt uit de praktijk dat er toch een aantal basis regels nodig zijn om vooral de betaling goed te laten verlopen.

Het is van belang voor de veiligheid van de paarden die na u komen dat uw paard gezond is. Mocht uw paard last hebben van klachten, meldt dit van te voren zodat we gepaste extra maatregelen kunnen treffen. Uw paard dient gechipt en geënt te zijn en u overhandigt het paspoort voor vertrek van uw paard aan mij zodat het paspoort bij het paard blijft. Indien het paard niet vergezeld wordt door het paspoort zijn de bekeuringen erg hoog. Een paard mag niet reizen zonder paspoort.

Laadt uw paard lastig? Geen probleem. Laat van te voren weten dat uw paard lastig laadt, zodat ik extra tijd kan inplannen om uw paard op een rustige manier te laden. Dit voorkomt veel stress bij eigenaar en paard.
Zijn de problemen heel ernstig? Zorg dan, voor de rust van uzelf en uw paard, dat u van te voren gaat oefenen. Dit kan u zelf doen, maar u kunt ook een trailer laad training afspreken. Zo kan iedereen van de rit genieten.

Wat doe ik verder om te zorgen dat uw paard een zo veilig mogelijke rit heeft:

 • Ik desinfecteer de paardentrailer na elk contact met een paard
 • De trailer gaat regelmatig naar een erkend garage bedrijf ter controle
 • Een regelmatige poetsbeurt
 • Verwijdering van de mest voor vertrek van het eindpunt
 • Ik rijd rustig en defensief
 • Zorg dat ik op tijd ben, plan alle mogelijke tijd in voor u en uw paard
 • Flexibel, niet zo snel in paniek, rustig
 • Goede kennis van het wegennetwerk in Nederland en een navigatie systeem die up to date is.

Betalingsmogelijkheden en annuleringen

Betaling vindt plaats voor vertrek met uw paard. Deze betaling kan contant, via een tikkie (ter plaatse), via pin of overmaken. Wilt u het bedrag overmaken? Dan moet het bedrag 12 uur voor vertrek thuis op mijn rekening staan. Achteraf betalen is helaas (voorlopig) niet meer mogelijk omdat hier veel misbruik van gemaakt wordt.
Als u contant betaalt, wilt u het dan zo gepast mogelijk, het liefst in een enveloppe mee brengen? Zeker nu met de corona maatregelen is het wel zo prettig als we zo min mogelijk contact hoeven te hebben met elkaar.

Als u een rit vastlegt, mijn tijd reserveert, kunt u tot een week voor aanvang van de rit deze kosteloos annuleren.
Binnen 7 dagen tot 48 uur van te voren betaalt u 10% van het totale bedrag als annuleringskosten.
Zegt u de rit af binnen 48 uur voor aanvang van de rit? Dan bent u 50% van het totaal bedrag verschuldigd aan annuleringskosten.

Extra corona maatregelen

Het ontgaat niemand en het ontziet ook niemand. Corona. Om mijn werk goed te kunnen blijven doen gelden er een aantal nieuwe regels waar we ons aan moeten houden. Aangezien ik niemand ziek wil maken, maar zelf ook zeker niet ziek wil worden wil ik uw aandacht vragen voor het volgende:

 • Voelt u zich niet lekker? Heeft u, ook al zijn de klachten nog zo klein, klachten? Annuleer uw afspraak en we maken een nieuwe afspraak.
 • Mijn materiaal wordt alleen aangeraakt door mij. U mag uiteraard uw paard laden, maar probeer hierbij zo min mogelijk contact te maken met de trailer.
 • Zorg voor uw eigen hygiëne. Ik begrijp dat u op stal geen smetteloos schone handen kunt hebben, maar probeer ze wel goed te wassen, geen contact te hebben met andere mensen voordat ik bij u op stal kom.
 • U kunt vanaf 1 juli weer mee rijden met mij in de auto. U kunt een mondkapje dragen indien u dat prettig vindt. Ik draag in principe geen mondkapje, zou u dit wel graag willen kunt u dit van te voren aangeven.
 • Ik schud tijdelijk even geen handen, hoe raar ik dit zelf ook vind.

Veiligheid voor alles en laten we samen zorgen dat Corona onder controle blijft en dat we allemaal gezond blijven.
Bedankt voor uw medewerking.
Heeft u hier vragen over? Laat het gerust horen via de contact mogelijkheden.